"No niin, niin sitä koiraa täytyy kuljettaa, säällä kuin säällä."

"Joo, kolmesti päivässä käydään ulkoilemassa."

"Sillä näkyykin olevan nuo valjaat ja heijastimet, kaikki kun ei ymmärrä vaikka koira oliskin hyvin koulutettu, ettei sitä voi pitää vapaana, kun jotkut ihmiset saattaa niitä pelätä. Minullakin on ollut kaksi saksanpaimenkoiraa."

"Aijaa!"

"Joo ja se kouluttaminen on kyllä tärkeetä. Se on kyllä hyvä ohjelma, mikä tulee telkkarista jossa se nainen antaa koirankoulutusneuvoja. Ja sitte on kans se ohjelma, jossa on se mies."

"Niin, Koirakuiskaaja on ihan jumala!"

"Niin, se näyttää hyvin miten ihmiset tekee virheitä. Ameriikassakin oli pitbulleja, jotka kävi ihmisten päälle ja ne vietiin sitte piikille."

"Joo se on kyllä harmi, kun silläkin rodulla on niin huono maine, vaikka ei se sen pahempi rotu ole kuin muutkaan."

"Niin, niin ne ihmiset pilaa, kun ei osaa kouluttaa. Joo, meillä on kans tuo Kalle-sorsa, joka tässä nurmikolla oleilee joka kevät."

"Ai sillä sorsalla on oikein nimikin, heheh?"

"Juu, Kalle ja Iines tulee joka kevät tuohon asustelemaan, sitten ne myöhemmin lähtee pesimäpuuhiin. Tänä vuonna vaan Kallen mukana tulikin toinen urossorsa. Onkohan se Kalle sitten sellainen nykyaikainen sorsa, hehheh. Meillä on tässä ollut sorsa jo 20 vuotta joka vuosi, kun ne muuttavat sieltä etelästä. Eihän se sama Kalle enää ole, varmaan sen isä oli joka aiemmin kävi. Kukaan ei tiedä miksi ne aina palaavat samaan paikkaan. Ehkä ne tietää, että tästä sulaa ensin lumet ja sitten vasta rannoista.

"Ahaaa."

"Joo minä annan Kallelle aina leivänmuruja. Siitä ei ihan kaikki naapurit tykkää, kun ruokitaan villejä eläimiä. Onhan noita variksia ja lokkeja alkanut nyt pyörimään tuossa. Kalle tulee aina tiettyyn aikaan käymään, ja silloin sille annan leipää. Nyt ei olekaan Kallea näkynyt kahteen päivään, mutta varikset ja lokit ovat tulleet kyllä siihen aikaan norkoilemaan. Mutta en minä niitä ole ruokkinut vaan Kallea vaan. Mutta sitä ei ole tosiaan näkynyt nyt pariin päivään."

 

Itsellekin jäi vähän huoli, mitä Kallelle oli tapahtunut. Mutta siellä se nurmikolla onneksi taas tallusteli, kun käytiin koiran kanssa yölenkillä eilen. Onneksi, koska naapuri ei ollut aiemmin koskaan jutellut minulle, taisi olla huoli Kallen kohtalosta.